Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2012 06:07 - ООН ще контролира Интернет
Автор: monica Категория: Новини   
Прочетен: 8372 Коментари: 20 Гласове:
25

Последна промяна: 05.06.2012 03:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Интернет отново е в опасност и това е най-голямата и сериозна заплаха за Мрежата досега.

Агенцията към ООН - ITU (International Telecomunication Unit - Международен Съюз за Телекомуникации) подтиквана от Путин заедно с Китай, Узбекистан, Бразилия, Индия, Саудитска Арабия, Иран и др., работи по проект, който ще и позволи да придобие пълен контрол над Интернет.

Проектът и предложенията ще бъдат официално разкрити на конференция на ITU през декември в Дубай, където ще бъдат представени и обсъждани със 193 страни членки, вкл. и България.

Засега голяма част от информацията е недостъпна, поради високите такси, които ITU изисква от страните членки (около 35,000 долара) дори само за получаване на копие от документите, но изтекли в Интернет материали дават обща представа, която е доста негативна за бъдещето на мрежата, като цяло.


Обсъждани са следните мерки:

- въвеждане на такси за интернационален трафик, който да се плаща на държавите за определено количество изтеглени МБ.

- "pay per click"  заплащане за кликване на определени сайтове (най-вероятно най-посещаваните Facebook, Google, Youtube, Twitter и др.)

- защитата на личните данни и сигурността минава под интернационален контрол. наблюдения, следене, идентификация с онлайн паспорти, всичко ще е под контрола на ITU.

-ITU поема функциите на интернет корпорацията ICANN, която в момента се занимава с регистрация и контрол. ICANN е търговска, неправителствена организация, за разлика от ООН.

-всички иновации, нови идеи, интернет услуги и търговия ще бъдат одобрявани предварително от ITU.

-обсъжда се лиценз за създаване на уеб-сайтове, т.е. който не е одобрен от ITU няма да може да публикува информация.

-въвежда се роуминг за VOIP и чат програми (Skype).

-премахват се VPN мрежите, прокси сървъри и други средства за анонимизиране на връзката. всичко трябва  да е прозрачно.



Това са промените за които е известно че са дискутирани, дали има други и какви точно са те, засега не е известно.

ITU е агенция, която се занимава с подръжката на международни телефонни и сателитни стандарти и радио-честоти, общо взето неща, които нямат много общо с Интернет, освен че са в сферата на комуникациите. За ITU се говори, че е точно толкова бърза, прозрачна и ефективна организация, колкото и ООН. С други думи - пълна бюрокрация и никакъв контрол от страна от обществото. За доказателство служи и наскоро изпратеното писмо от повече от 30 международни, обществени, неправителствени организации за отворен Интернет, за човешки права, демокрация и граждански свободи, в което се иска пълна прозрачност и зачитане на интересите на гражданите в бъдещата реформа. Това писмо досега е останало без отговор.


image

Тук са бъдещите господари на Интернет
(Централата на ITU в Женева)

Засега предложението на Русия и Китай не се подкрепя от САЩ и най-вероятно Европа, защото противоречи на икономическите интереси на западния свят. Лошото обаче е, че идеята за такси върху трафика, ще допадне на много страни от третия свят, като по този начин те ще видят нов източник на финансиране. Освен това страни, като Китай и Иран ще се възползват от възможностите за цензура и следене, и поради това биха гласували "ЗА". При гласуването в ITU важи принципа на мнозинството и никоя страна не може да налага вето. Освен това независимо колко голяма и напреднала е държавата, нейния глас е само един и толкова важен колкото например и на някоя малка тихоокеанска страна, така, че възможностите всичко това да стане реалност са значителни, като се има предвид колко много са развиващите се държави.

По-малко лошата новина в случая е, че технологичните компании, като Гугъл и Фейсбук вече алармираха политиците в САЩ и те заедно с други европейски държави се заемат с кампания с която да убедят колкото се може повече страни да отхвърлят регулацията. Доколко това ще им се отдаде обаче, не се знае.

Бъдещето на Интернет отново е застрашено, а медиите и политиците продължават да ни пеят приспивни песнички и да ни занимават с глупости за отвличане на вниманието за да ни държат в тъмнина. Но този път ние няма да бъдем хипнотизирани от тяхната пропаганда. Знаем, че те ненавиждат Интернет, защото само тук се говори истината, но никакви глупави регулации и закони няма да ни спрат да споделяме информация. Човешката еволюция ще продължава, и колкото да им е неприятно ще дойде момента в който хората ще се събудят.

Добрата новина е, че този момент наближава.





Тук може да подпишете онлайн петиция
https://www.accessnow.org/page/s/itu




Гласувай:
25



1. kono53 - Никога няма да спрат опитите за к...
04.06.2012 06:55
Никога няма да спрат опитите за контрол над всичко и всички. Малко са им откраднатите милиарди. Искат още. И чрез контрол на интернет по-лесно ще го постигнат, защото лишават човека от възможност за ответна реакция.
цитирай
2. melina26 - :(
04.06.2012 09:32
Много неприятна история :(
цитирай
3. starwoman - Според мен
04.06.2012 16:38
вече преиграват с тази "загриженост" за търговски права и сигурност. Ние не сме слепи. Всеки вижда, че свободата на словото е застрашена. Bинаги е било така, но заради интернет станахa още по-агресивни. Не знам накъде ще избие.
цитирай
4. balgarski7vinarki - otkakto sqm se rodila, me4taja Uzbekistan da me kontrolira
04.06.2012 20:23
Ne mi li li4i?
цитирай
5. kritikar - Виждаш ли как изчезнаха шест седем ...
04.06.2012 22:45
Виждаш ли как изчезнаха шест седем анонимни коментари? Хората на Боко тиквата пипат здраво. За тях е много важно тази информация да не стигне до народа. Ще прокарат наглите си античовешки закони само ако има информационно затъмнение. Задушават всеки глас още в зародиш.
цитирай
6. анонимен - Иван Петров
04.06.2012 23:22
звучи ми смешно и несериозно всичко това...ООН се занимава с миротворителна и благотворителна дейност..и не виждам капацитета и за тази дейност...и дали се казвам Иван Петров ..или съм анонимен..това едва ли ще ме накара да мисля по различно..и прав си ( kritkar ) така си е уви..но нещата са ясни.никой не пасе трева
цитирай
7. net4e - Това е въпроса: ти Иван ли си или не?
04.06.2012 23:29
анонимен написа:
звучи ми смешно и несериозно всичко това...ООН се занимава с миротворителна и благотворителна дейност..и не виждам капацитета и за тази дейност...и дали се казвам Иван Петров ..или съм анонимен..това едва ли ще ме накара да мисля по различно..и прав си ( kritkar ) така си е уви..но нещата са ясни.никой не пасе трева

Ако може по-изчерпателен отговор.
цитирай
8. hronology - Всеки вижда, но си траем вместо да ...
05.06.2012 01:14
Всеки вижда, но си траем вместо да извадим сопите. Естествено, че ще посегнат на интернет. Нали това е средството чрез което хората се организират. Като ни отнемат тази възможност, ще могат да прокарат всичките си кожодерски закони и правила. Много са. Ние гледаме само банките. Теглиш кредит при едни условия, но много скоро вдигат лихви, такси и вноската става понякога в пъти по-голяма - знам случай в който от 400 скочи на 1200лв. Как да я плащаш? Оправдават се с влошаване на бизнес условия, кризи и други подобни, а всъщност това е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ. Клиентът не е виновен, съответно не е длъжен да плаща загубите на банката заради световния бизнес климат. Обаче те си ги калкулират и следствието е 80% несъбираеми кредити. Много хора мислят, че е заради некоректност на кредитополучателя, но всъщност е заради вдигнатата вноска т.е. изцяло по вина на банката, което изобщо не им пречи да ти пратят съдия-изпълнител.
Има още много методи и похвати. Всичките се базират на надписани сметки, за които нямаш време и възможност да се оплачеш. Cрокът за обжалване е достатъчно къс за да те лишат от възможност за реакция.
Или пък те цакат с привидно малки суми, които няма да обжалваш. Скоро една приятелка провери как формират сметката й от МТел и остана потресена, че има цели 30 смс-а, а през живота си не е пускала смс. Върна се назад и видя, че всеки месец са я цакали. Сумата е малка, но всяка фирма като те друсне с една такава, гледай какво става. Поотделно са пренебрежими, но за семейния бюджет са съвкупност.
Контролът над интернет е просто още един начин да ви вържат ръцете - вече окончателно. Не го позволявайте!
цитирай
9. анонимен - Поредната партенка в медиите е това
05.06.2012 01:55
"Засега голяма част от информацията е недостъпна, поради високите такси, които ITU изисква от страните членки (около 35,000 долара) дори само за получаване на копие от документите, но изтекли в Интернет материали дават обща представа" . т.е. цялата достоверност на информацията се базира на данни получени от агенция ЕЖК ( Една Жена Каза ) ???

Смешно!
цитирай
10. анонимен - do nomer 9
05.06.2012 03:13
ne samo che e kazala, ami e poznala
vij tuk > http://bit.ly/LWEC7R
цитирай
11. анонимен - do nomer 9
05.06.2012 03:21
kolega, nqma znachenie dali ti se vqrva ili ne, faktite sa nalice >

http://gigaom.com/2012/05/31/is-the-un-the-next-big-threat-to-internet-freedom/

http://www.prisonplanet.com/the-un-wants-complete-control-over-the-internet-and-that-would-mean-unprecedented-censorship-taxes-and-surveillance.html

http://www.mobiledia.com/news/144485.html

цитирай
12. diadokolio - Приемам възмущението Ви, но?
05.06.2012 06:56
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за информацията възмущението Ви!
Прави сте, ако всички бяха добронамерени, ако всички се задоволяваха с достатъчното???
Ходя до овощната и зеленчуковата си градина. Дали биха се сърдели дърветата и зеленчуците, че ги посещавам и почиствам плевелите?
Прави СТЕ, неприятно е, че ще бъдете контролирани и проверявани, но защо се притеснявате, щом сте с добри намерения?
Често се срещам с изненадани родители, чиито деца са добре възпитани, но увлечени в зловредни за здравето им занимания.
Да, би било чудесно, ако всички са само споделящи и предлагащи полезни продукти.
Да си представим, че за година премахнат контрола в магазините, каква ще е храната, ще са действителни ли сроковете за годност върху етикетите?
Моля Ви, погледнете с мисъл за децата и внуците Ви, помислете, как да бъде по- ефикасен оценяващият момент върху злонамерените хора, които да бъдат слагани с "едно на ум".
Разходете се до една детска площадка, седнете на пейката и помолете всички родители, да не се намесват за час. Само след 15 минути ще настане хаос и плач.
Вярвате в добрите намерения на всички потребители ли?
Добре!
Предложете група, която да премахне светофарите и пешеходните пътеки, само за седмица, защото всички шофьори и всички пешеходци, вече били толерантни???
Да, прави СТЕ, не е приятно, че стоя мирен, а мишката ми бяга по екрана, но си изчаквам търпеливо, защото съм заложил на истината и ТЯ ме прави силен и спокоен, че няма нищо лошо, което да намерят в компютъра ми.
Много ще бъдат изненадите, но Вие можете ли да гарантирате 100%, за хората, които бегло познавате?
Всички имат право на телефон, но колко от наборите ми "изгоряха", защото повярваха на исканията за помощ?
Млади сте, можещи сте, предлагайте!
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
13. tutankhamon661 - kolega, nqma znachenie dali ti se ...
05.06.2012 07:30
анонимен написа:
kolega, nqma znachenie dali ti se vqrva ili ne, faktite sa nalice >

http://gigaom.com/2012/05/31/is-the-un-the-next-big-threat-to-internet-freedom/

http://www.prisonplanet.com/the-un-wants-complete-control-over-the-internet-and-that-would-mean-unprecedented-censorship-taxes-and-surveillance.html

http://www.mobiledia.com/news/144485.html




Ценни линкове.
цитирай
14. tutankhamon661 - ne samo che e kazala, ami e poznal...
05.06.2012 07:30
анонимен написа:
ne samo che e kazala, ami e poznala
vij tuk > http://bit.ly/LWEC7R



И това да не изчезне.
цитирай
15. tutankhamon661 - 9. анонимен
05.06.2012 07:41
анонимен написа:
"Засега голяма част от информацията е недостъпна, поради високите такси, които ITU изисква от страните членки (около 35,000 долара) дори само за получаване на копие от документите, но изтекли в Интернет материали дават обща представа" . т.е. цялата достоверност на информацията се базира на данни получени от агенция ЕЖК ( Една Жена Каза ) ???

Смешно!



Много неща в началото могат да бъдат вкарани в графа "Една жена каза", но в крайна сметка се оказват истина.
Какво означава насмешката ти? Нима не са истина постоянните опити за все по-брутален контрол не само в Интернет?
Всъщност кое би те удовлетворило? Ще свърши ли работа видеозапис на секретните заседания, където се чудят какви още по-садистични методи да измислят за мачкане на хората по света? Няма как да го получиш, но дори да стане, вероятно ще го обявиш за фалшификат. Щом си приел вечното отрицание, значи явно не вярваш на нищо.
цитирай
16. анонимен - Искат да контролират за да не раз...
05.06.2012 18:43
Искат да контролират за да не разберат хората ИСТИНАТА.

Трябва да се знае какво е ФЕД и отлично е написано - http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/05/15/federalniiat-rezerv-chastna-evreiska-mashina-za-pechatane-na.954184 и защо убиха Кенеди и още 3-президента на САЩ - http://lambo.blog.bg/politika/2009/08/28/quot-prokliatieto-quot-nad-kenedi-se-kazva-rotshild-ubiistvo.387764
Обобщаващ филм http://www.youtube.com/watch?v=jfu22Ixw8tY&feature=relmfu и още един добър филм http://star07.in/videogallery.php?video_id=73 Лари Съмърс човека който помогна да се махне закона за контрол на банките от 1930год.и докараха кризата 2008год. А за ''тях'' се знае - http://zahariada.blog.bg/politika/2012/05/19/okupirai-bilderberg-2012.956315
Примера с Канада http://worldissue.alle.bg/ и Германия в книгата ''Лихвата - рак на обществото''oт Владимир Богданов http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=199 е достатъчен за държ.банка като обществена институция и се взима най-доброто от комунизма и капитализма.
цитирай
17. анонимен - СТРАХ ГИ Е ОТ ИСТИНАТА
05.06.2012 18:44
''Това, което банкерите премълчават е, макар те самите да го знаят отдавна, че частните банки създават парите, които отпускат като кредит по същия начин, по който го правят държавните. Разликата е просто в това, че държавната банка връща лихвите на правителството и обществото, докато частната банка насочва лихвите в собствената си капиталова сметка, за да ги реинвестира с цел получаване на още лихви, прогресивно изтегляйки пари от продуктивната икономика.'' - http://worldissue.alle.bg/ - ''Днес този таен преврат е толкова добре прикрит, че правителства и играчи са убедени, че единствените алтернативи за справяне с дълговата криза са вдигането на данъците, орязването на услугите или разпродаването на обществените активи. Забравихме, че има и друга възможност: премахни дълга като заемеш пари от собствената банка на правителството, която връща приходите си в публичната хазна. Премахването на лихвите показва, че така се редуцира средната стойност на обществените проекти с до 40%.''

Неможе просто така да пуснеш 15.000.000.000.000трлн.$ http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5045 на 20 европейски банки и още 20.000.000.000.000трлн.$ 2008год. и тук добре е казано http://zahariada.blog.bg/novini/2012/03/15/selente-koshmarna-shema-za-prikrivane-kolapsa-na-amerika.920984 и законите на САЩ не са над международното правото http://zahariada.blog.bg/politika/2012/04/19/sasht-tlaska-sveta-kym-bezzakonie.942409 и нормално е да се готвят http://zahariada.blog.bg/novini/2012/05/12/informator-ot-ministerstvoto-na-vytreshnata-bezopasnost-na-s.952893 - защото ''В САЩ – „Големите момчета” откраднаха парите, а сега се готвят да разоръжат врящата и кипяща Америка в отчаян опит да се спасят от справедливия гняв на милионите честни американци'' http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=170
цитирай
18. анонимен - ИСТИНАТА
05.06.2012 18:47
Идват лоши неща и 10год. са много http://e-vestnik.bg/13784/zhak-atali-vsichki-razoreni-sled-10-godini/
За 3% ръст на БВП са нужни 5-планети като ресурси и енергийни източници и в този филм http://www.dokumentalni.com/?p=1748 е анализирано добре и тук http://e-vestnik.bg/14675/naselenieto-na-sveta-izyazhda-zhivotinskite-i-rastitelni-vidove/ и трябва да се знае 1-2-3 закон на термодинамиката т.е. ''Къде се провалиха икономистите?''- http://greentech-bg.net/?p=2147

На 31.05.2012год. по ''Канал-3'' http://kanal3.bg/?v=8184 след 20-минута проф.Димитър Иванов го каза отлично - ''кръгла маса'' от 30-40 водещи икономиста и план ''Рузвелт'' за България и аз за това пиша защото 10год. са много http://e-vestnik.bg/13784/zhak-atali-vsichki-razoreni-sled-10-godini/
За отложеният дефицит и изброените от професора сектори има и още - не дадени пари за ремонт и подръжка на мостовете и пътищата ,а след 10год. - 2.500.000 граждани може да останат на улицата заради панелните блокове .
С една дума последните 22год. нищо не се е подържало ,а само се е отлагало и затова сега проблемите са като планини.
''Ъ''бсурд е 66% внос на хранителни стоки и слухове за 80% http://www.pari.bg/article/2011/06/02/Blgarija_vnasja_pochti_dve_treti_ot_hranitelnite_stoki

Едно време имаше СИВ/съвет за икономическа взаимопомощ/ за който ''През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: “Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив” - http://www.bgsviat.narod.ru/
СИВ е в пъти по-добро от икономическият/валутен/ - ЕС ,и съжалявам но няма много начини за спасение на еврото и ЕС ,и колкото да ми е тъжно около 50% от този филм е вярно http://www.youtube.com/watch?v=dtsh8Zp5gdQ&feature=related
и може да се спаси ЕС и еврото е под въпрос.
цитирай
19. abadonka - Светът е тръгнал натам...
09.06.2012 00:33
...накрая само богатите ще имат коли, къщи, компютри. Само техните деца ще учат. Всички други ще са роби.
цитирай
20. анонимен - dru
09.06.2012 18:49
виж още http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/74632
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monica
Категория: Лични дневници
Прочетен: 279448
Постинги: 28
Коментари: 442
Гласове: 690
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031